08 de febrer 2021

La mimosa de febrer 2021

 Benvolgudes i Benvolguts,

Temps difícils però esperançadors i oportuns per la millora. Des de l’Ateneu Cingles de Bertí, persistim en la nostra dèria cultural de no tancar cap dels actes de la nostra programació 2020-2021 fins el moment en que les autoritats competents ens ho dictin. Tot hi això, ens fem solidaris i corpresos dels nostres conciutadans que pateixen i dels que aportan per atendre qui ho necessita o treballen per l’erradicació d’aquest mal. Amb tots ells, la nostre més entranyable consideració i suport, a més d’un agraïment i reconeixement immensos.

La nostra aportació més valuosa en aquestes circumstàncies és persistir i reinventar-nos. És per això que us convidem a entrar en el nostre web www.ateneucb.cat on hi trobareu de tot i molt, especialment en l’apartat / Activitats /  i, tot seguit, en el requadre / Informació sobre activitats/ . Si ho feu des de la tablet, us serà molt còmode i atraient.

1.- De tot el que us oferim, posem en alt valor la celebració de l’Any Carner. Un dels seus actes principals és la xarrada de la Ruth GALVE que tenim per videoconferència el proper dimarts 9 de febrer a les 17:30h. Truqueu a la Biblioteca 93 843 19 66 i us enviaran l’enllaç. També el podeu demanar a la Lola Tresserras. Podeu descarregar-vos amb un sol clic el document dels poemes.

2.- El divendres 12 de febrer i dins les Tertúlies literàries de l’Ametlla tindrem, per videoconferència, la presencia de Víctor Labrado que ens parlarà de les seves obres i de tot l’entorn cultural valencià. Anirem fent-nos amb la Ruta València que, esperem poder fer en data volgudament propera.

3.- Mentre duri l’actual confinament municipal, els clubs, tertúlies i la Formació de lectors – Taller d’escriptura es faran en format telemàtic via zoom. S’enviarà enllaç a tothom. Si teniu problemes tècnics, ens podeu trucar (639006342) i mirarem què hi podem fer.

4.- Mantenim Anem al Teatre per a la representació a la Sala Gran del TNC de La nit de la Iguana del divendres 26 de febrer.

5.- El Club de lectura de Lliça d’Amunt de febrer 2021 el farem el dilluns 22 de febrer. En aquesta data podem tenir la presència de l’escriptora Alba Dalmau.

*** Guardarem, com sempre, la màxima diligència en el compliment de les indicacions de Salud i de tota norma dictada per les autoritats competents.

*** Us aconsellem aprofiteu aquest dies per entretenir-vos en consultar el nostre web. De primeres, aneu directament a www.ateneucb.cat Activitats / Informació sobre activitats... “Perdeu-vos” en tots els seus apartats “pestanyes”. Les informacions sobre activitats les mantenim al dia i és la millor manera de verificar si hi ha hagut canvis. Així que es produeixen, els hi posem. Com que ens agrada llegir textos de qualitat, en trobareu de realment excel·lents. Important: podeu descarregar-vos amb un sol clic els arxius que us adjuntem.

*** El groc tant estimat, reivindicat i sempre present el tenim, com penyora de la tímida bonança de febrer, en la flor de la mimosa. Color i olor, com la que us transmetem amb la foto d’una de tantes de les nostres contrades i amb els versos del gran poeta Joan Maragall. A més de portar-la com senyal, portem-la també al cor.

Coratjosament cordial,

La Junta de l’Ateneu Cingles de Bertí

IMPORTANT: Descarregueu-vos l’arxiu adjunt per tenir la versió complerta.

https://drive.google.com/file/d/18DGVrqOpV9rAsxyuDjRLskgYhmAOTMnC/view?usp=sharing

Avui la mimosa altiva
se m’ha posat al davant
tota plena d’arracades
i penjolls i fils daurats.


S’ha fet una minyonassa
que no ho hauria dit mai:
tan xica que la plantàrem
i tan prima d’un sol tany!


Ara fins m’ha fet respecte
amb aquesta majestat
que fa anar les arracades,
vanitosa, encà i enllà…


Deu ta guard, galan minyona!
Mil perdons...
                    Que Déu te guard!


                          Joan Maragall


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada