08 de novembre 2020

ARRENQUEM LA TEMPORADA

L’actual pandèmia també ha afectat a l’Ateneu Cingles de Bertí (ACB) i ha alterat un dels pilars bàsics de la nostra entitat: les relacions interpersonals. Sí, en paraules de Vicent Andrés i Estellés, “Allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble”. Aquesta consciència es consolida amb la força de la cultura, que és capaç de dinamitzar-nos i connectar-nos.

Tot i que el confinament patit i les necessàries precaucions han afavorir la nostra passivitat i el nostre aïllament personal, l’ACB ha estat actiu. La situació viscuda l’ha obligat a buscar i desenvolupar altres mitjans per acostar la cultura als veïns dels pobles en els que actua, als seus socis/es, als interessats en llurs activitats, i propiciar la seva interacció. La resposta a aquestes demandes va ser el projecte “Oportunitat” instrumentalitzat amb el projecte “Tablet” que, convenientment tutoritzat, es va presentar com l’ocasió d’atansar-nos i fer una aposta ecològica per una cultura més desvinculada del paper.

Podem anunciar-vos que tenim a punt totes les activitats que configuren la Temporada 2020-2021. Com es pot comprovar a l’agenda de cadascun dels municipis vinculats a l’Ateneu i sempre de la mà imprescindible de les nostres Biblioteques, el mes de setembre iniciarem, sí o sí, les Tertúlies Literàries i els Clubs de Lectura. En el cas d’aquelles, tal i com consta a l’agenda, la data de presentació de la programació serà el dijous  17 de setembre. 

Per altra banda, la presentació oficial dels objectius de l’ACB i de les activitats que els fan possible i configuren la Temporada 2020-2021 serà el divendres 25 de setembre. Enviarem més detalls per correu e-mail a tots les persones de qui tenim autorització per fer-ho i convidem a les no referenciades en la nostra base de dades a sumar-se a aquest esdeveniment. Tothom interessat en rebre informació pot demanar-la en la següent adreça de correu: ateneu.cinglesdeberti@gmail.com

Una manera de formar bons ciutadans i construir bon veïnatge és nodrir els nostres pobles de cultura. En aquest sentit, agraïm la sensibilitat dels nostres representants municipals cap a les iniciatives culturals de la societat civil i els seus esforços per donar viabilitat a totes elles.

De tot el que hem preparat i us presentarem en les trobades aquí anunciades, no sabem què i com ho podrem realitzar. Ronden imperatius externs a la nostra entitat que produiran alteracions. No per això deixarem de imaginar, construir, anunciar i intentar dur a terme el que considerem essencial per a gaudi de tots i totes: l’acció cultural. Cridem a la responsabilitat dels socis/es, participants de les activitats i simpatitzants dels nostres objectius i accions a fer realitat la seva Presència sigui amb els silencis sentits, sigui amb les seves paraules de saviesa popular. 

 

Lola Tresserras

Ateneu Cingles de Bertí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada